Havyard Leirvik

Med godt handverk og innovative løsninger bidrar vi til utslippsreduksjon og økt levetid på skip

Med høyt kompetente ansatte og gode, moderne fasiliteter står vi klare for å yte service og løse kundens behov. Gjennom generasjoner har godt handverk vært vårt varemerke, og våre løsninger reduserer utslipp og øker levetid på skip og utstyr. Med innebygd tørrdokk og 220 løpemeter med kai handterer vi 3-6 prosjekter parallelt av ulike størrelser, fra nybygg til mindre servicer og vedlikehold, samt større ombygging- og utrustningsoppdrag. 




Opprinnelsen av Havyard Leirvik startet i 1918 som Løland Motorverksted av grunnelggeren Jonas Løland

I 1918 ble det bygd en patentslipp nedenfor skolehuset i Leirvik i Sogn. Dette var starten for det over 100 år gamle skipsverftet ved Sognefjorden.

Som mange andre små reperasjonsverft i Norge, startet Løland Motorverksted å konstruere skip, og første nybygg “Loftesnesferja” var levert i 1938.

Ett nytt og moderne skipsverft ble bygget i 1976 da aktiviteten hadde økt gjennom årene. I 1979 ble verftet kjøpt av Kleven med partnere, og ble medlem av Kværner Gruppen i 1990. Verftet ble etter hvert kjent som en høykvalitets bygger på offshore- og fiskebåter.

I 2000 kjøpte Per Sævik verftet gjennom Havila fra Kværner Gruppen, og grunnla Havyard Leirvik. Per Sævik er en erfaren sjømann og kaptein på fiske- og Offshore skip. Han har grunnlagt mange shipping selskaper, inkludert Havila Shipping ASA, som er notert på Oslo børs.

En milepæl i verftets historie var da NB 088, med Havyard Design 858 vant «Offshore Support Vessel of the Year Award” i 2011 fra Offshore Support Journal (OSJ).

Siden 2017 har verftet levert 13 elektriske ferger og en rekke fartøy til oppdrett og havvind. 

Havyard Leirvik er et datterselskap i Havyard Group ASA som ble notert på Oslo børs i 2014.