Leveransen av den nye tråleren er i 2020.

Nye funksjoner MMC First Process skal levere et kjøle / fryseanlegg med installasjon til Prestfjord AS nye tråler i mars 2019. MMC First Process er langt fremme med å kombinere RSW og fryseri. En egen RSW-kjøler kobles opp mot fryseanlegget, og iskaldt sjøvann pumpes inn i skipets blødetanker. Når fisken får blø ut i iskaldt vann økes kvaliteten i forhold til tradisjonell blogging og utbløding.  Dette er et konsept som MMC First Process har utviklet og benyttet på ett tidligere skip. Den gode erfaringen av forrige installasjonen var avgjørende for at Prestfjord AS valgte denne systemløsningen.  

Nybygget til Prestfjord AS skal gå i arktiske farvann og skal fiske både hvitfisk og reker. Fryseanlegget har en kapasitet på 100 tonn i døgnet.

  • Vi har vært hos MMC First Process og fått testet fryseanlegget og det var svært lovende. Vi er i over gjennomsnittet interessert teknologi og innovative løsninger som tar vare på kvalitet, miljø og som effektiviserer vår hverdag, sier Knut Roald Holmøy, konsernsjef i Holmøy Maritime AS


På bildet: Prestfjord AS nye fiskebåt. Foto: Rolls-Royce